Invigningstalare på Mässan Eget Företag

Invigningstalare på Mässan Eget Företag

egetforetag2013 besökte Håkan Nilsson mässan Eget Företag för att få inspiration till steget att starta eget. Ett år senare har han ett eget konsultbolag med flera medarbetare och siktar på att expandera. På årets Eget Företag 2-4 oktober är Håkan Nilsson invigningstalare tillsammans med Kicki Theander som startade Middagsfrid.

Efter att ha sett en annons för mässan Eget Företag åkte Håkan Nilsson till Stockholmsmässan förra året för att få lite råd inför företagsstarten. Han hade då precis sagt upp sig och registrerat sitt nya företag Zinnovate.

– Jag gick runt och samlade information om allt praktiskt som ekonomi, bokföring och försäljning. Jag besökte också några seminarier och köpte massor av böcker. Mässan är utmärkt för att skaffa kunskap och inspiration.

I dag har Zinnovate anställda, namnkunniga personer i styrelsen och planer på vidare expansion.

– Det viktigaste är för det första att veta vad man ska göra och sedan att göra det, säger Håkan Nilsson om sin framgång.

Håkan Nilsson kunde sin bransch utan och innan efter en lång karriär som IT-chef på stora koncerner. Att starta eget handlade om utveckling.

– Jag ville ta nästa livssteg och utveckla mig själv genom att bygga upp en ny verksamhet. Jag ville också hjälpa andra företag på ett sätt som ofta inte låter sig göras i storkoncerner. Sedan handlade det också väldigt mycket om prioriteringar och livskvalitet.  Efter massor av år med 100+ resdagar internationellt kände jag att jag ville fylla mitt liv med annat också, säger Håkan Nilsson.

Torsdagen 2 oktober klockan 11.10 inviger Håkan Nilsson och Kicki Theander årets Mässa Eget Företag från stora scenen i Café Entreprenör på Stockholmsmässan.

– Det blir en lite annorlunda ingivning. Vi vill lyfta fram de vi gör mässan för, berättar Mats Evergren mässgeneral på Eget Företag. Både Kicki och Håkan är utmärkta exempel på entreprenörer som tagit all hjälp de kan få för att nå sina mål och nu löser problem åt kunder över hela världen samtidigt som de ger andra människor arbete.

I anslutning till invigningen delas SKAPA-priset ut av uppfinnaren Håkan Lans. Ett trettiotal länsvinnare får pris på scen för bästa innovation. Under dagen ska länsvinnarna få presentera sina koncept och övertyga en panel på Innovationstorget på mässan.

A l l m ä n  i n f o r m a t i o n

Datum: 2-4 oktober 2014
Öppettider*: torsdag – fredag 10-17, lördag 10-16
*Seminarier startar 30 minuter innan mässan öppnar.
Plats: B-hallen, Stockholmsmässan, Älvsjö

Andra mässor under dessa dagar på Stockholmsmässan: Hem & Villa, Bak- och chokladfestivalen, Underbara Barn

Partners: Almi Företagspartner, Coompanion, Entreprenör,  Företagarna, Unionen Egenföretagare, Verksamt.se och Visma.

Arrangör: NyföretagarCentrum Sverige i samarbete med Stockholmsmässan

Kontakt: Mats Evergren, NyföretagarCentrum Sverige, 0708144404, info@egetforetag.se